Jaume Cela. On l’amor s’hi posa.

enero 16, 2012

Barcanova, 1993. 78 páginas.
Jaume Cela, On l'amor s'hi posa
Primer amor

Un libro breve que incluye los siguientes relatos:

El mal cavaller
La lliçó de la formiga
Declaració d’amor
Metamorfosi
Més li hauria valgut callar
Un problema de matemàtiques
La cadena
El primer amor

Lo encontré gratis en el sitio de intercambio y me lo llevé por ser literatura juvenil, aunque a veces pienso que para cuando mis hijos tengan la edad de leerlo no querrán saber nada de libros en papel.

Son historias de enamoramientos preadolescentes, escritas con mucho cariño y sin finales felices con perdices; es bastante realista. Me ha gustado mucho.

Calificación: Muy tierno.

Un día, un libro (138/365)

Extracto:
Ell va donar una puntada de peu a una llauna de beguda que es va estavellar contra una paret. Les parets estan fetes per a això, per rebre els cops dels amors que es moren perquè no han acabat de néixer.
Tres anys de silenci. Pitjor encara, de paraules creuades entre joc i joc, entre treballs escolars que parlaven de temes que algú deia que eren importants per tirar endavant a la vida, com saber-se els rius de Catalunya o l’ús de la dièresi o que «heart» vol dir «cor» o que per un punt es poden traçar infinites rectes.
Tres anys sense haver trobat ni un moment per parlar d’aquella tarda de maig, quan el cel era una taronja i l’aire nou de trinca.
Potser ella ja se n’havia oblidat.
O potser ho feia veure i esperava una nova escomesa.
Ell no se n’havia oblidat. Havia fet molts esforços per distreure’s, però tot havia estat debades. Es tancava dins del lavabo i assajava davant del mirall fins que aconseguia assemblar-se a les pomes bullides.
Però per damunt de qualsevol altra cosa, només volia sentir un «sí» o un «jo també t’estimo» o, tot i que sembla menys romàntic, «tu em vas, tio».

Un comentario

  • tamara octubre 3, 2014en8:03 am

    Este libro me ha gustado mucho es de amor i comedia me ha encantado

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.